Remedii naturiste pentru a scapa de punctele negre!


aprilie 16, 2018 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Remedii Naturiste


Remedii naturiste pentru a scapa de punctele negre

Remedii naturiste pentru a scapa de punctele negre care functioneaza foarte bine! Ce ne poate supara mai trare la fata si pe nas decat punctele negre sau cosurile. Daca la cosuri este un pic mai dificil la puncetle negre sunt multe remedii naturiste care daur rezultate fara mare efort sau cheltuiala. Cat priveste tartamentul cu cosmetice rezultatul este asemanator dar noi suntem de parere ca este mai sanatos cu un remediu natural decat cu o crema care arde piele dar intradevar scoate si punctele negre!

Punctele negre apar, de obicei, în zona T a tenului, adică pe frunte, nas şi bărbie, iar uneori şi pe pomeţi. În termeni medicali, se numesc comedoane deschise şi nu sunt altceva decât foliculi care şi-au făcut loc în porii deschişi. Aceşti foliculi sunt, de fapt, dopuri formate din celule moarte şi sebum, care blochează oxidarea melaninei (substanţa care determină culoarea pielii) şi devin negre. Uneori, se pot infecta şi, ulterior, se transformă în coşuri. Iată câteva tratamente naturale care vă scapă de punctele negre în doar 10 minute. Înainte de a prepara gomajul, deschideţi, însă, porii, cu o baie de aburi.

Scapa de punctele negre

– Gomaj cu bicarbonat de sodlu. Se amestecă două linguriţe de bicarbonat de sodiu cu apă minerală, pentru a face o pastă. Aplicaţi pasta, cu generozitate, pe zona de piele afectată şi masaţi Uşor. Lăsaţi să se usuce timp de câteva minute, apoi clătiţi cu apa caldă. Repetati procedura o dată sau de două ori pe săptămână.

– Mască dln miere şi scorţişoară. Amestecaţi o linguriţă de praf de scorţişoară cu miere, pentru a forma o pastă groasă. Aplicaţi pasta pe zona afectată, înainte de culcare, şi lăsaţi-o să acţioneze pe timpul nopţii. Dimineaţa spălaţi bine faţa cu apă. Pentru rezultate optime, urmaţi acest tratament zilnic, pentru aproximativ 10 zile.

– Gomaj cu fulgi de ovăz. Se omogenizează o linguriţă de miere şi sucul de la patru roşii, cu o cantitate sufcientă de fulgi de ovăz, pentru a forma o pastă pe care o aplicaţi pe faţă. După 30 de minute, frecaţi amestecul pe piele şi spălaţi bine.

Mai puteţi face un gomaj din două linguri de fulgi de ovăz, trei linguri de iaurt simplu şi de suc de lămâie şi ulei de măsline.

 

– Scrub din sare şi suc de lămâie. Substanţele nutritive şi vitamineie prezente în sucul de lămâie sunt bune pentru toate tipurile de piele. Preparaţi un scrub facial prin amestecarea sucului de lămâie cu sare, iaurt şi miere. Curăţaţi cu grijă zona afectată cu acest amestec exfoliant natural.

– Mască de curcumă (turmeric).Turmericul e un bun remediu pentru arsurile minore, dar şi pentru tratarea punctelor negre. Se amestecă pulberea de turmeric cu două linguri de suc de mentă.

Aplicaţi pasta pe zonele afectate. Lăsaţi-o să se usuce, timp de câteva minute, apoi spălaţi zona cu apă călduţă la baie.

– Ceaiul verde. Se amestecă o linguriţă de frunze uscate de ceai verde cu puţină apă, pentru a face o pastă. Frecaţi uşor pasta pe zona afectată, timp de două sau trei minute. Acest exfoliant curăţă profund tenul gras şi ajută la desfundarea porilor. Clătiţi cu apă călduţă.

Recomandare: Incearca Masca faciala cu miere naturala click aici.

 

Comments